Don´t trust your body, trust your buddy!

Saturday, March 13, 2021

Eller historien om, hvorfor regulering, afgifter og tvang er langt mere effektive adfærdsregulerende metoder, end viden, indre motivation og velmenende kampagner.

Havde du forestillet at du skulle løbe rundt og handle, eller køre i offentlig transport med mundbind, hvis du var blevet spurgt sidste år i januar. Nej vel?

Mennesker er simple! Stil kagen bagerst på buffeten, skær frugten ud, lav tallerkenerne mindre, forbyd rygning, lad elevatoren være 3 sekunder længere om at åbne (så man tager trappen i stedet). Giv point, likes og anerkendelse, for positiv adfærd.

- Hvorfor er medarbejdere i easymove verdensmestre i planker og walk and talks, når der point og konkurrence på spil?
- Hvorfor er jeg bedre til at tabe mig, når jeg har et væddemål med mine venner?
- Hvorfor faldt antallet af rygere i Danmark med 320.000, da rygeloven blev indført i 2007?
- Hvorfor er jeg mere tilbøjelig til at få trænet, hvis jeg har nogen at gøre det sammen med?


Vi ved ligesom godt hvad der er rigtigt, og forkert. Vi har et abnormt vidensniveau om alt fra sundhed, til miljø og madspild. Men hvorfor roder vi så stadig rundt i de samme mønstre?


Fordi vi ikke vælger selv. Vores krop og hjerne er under et så massivt og konstant bombardement, at vores kognitive formåen simpelthen ikke altid rækker til at træffe de rigtige beslutninger.

Vi har brug for hjælp fra ydre faktorer til den akutte regulering, og brug for solide, inspirerende og positive fællesskaber, til at denne adfærd bliver fastholdt, langvarig og kontinuerligt meningsgivende for den enkelte.

I det perspektiv rummer dine fællesskaber, nudging og strukturel regulering, et gigantisk potentiale. Ikke bare for din egen sundhed og trivsel, men for folkesundheden totalt set.

Det potentiale indeholder samtidig et kæmpe ansvar, hvor især arbejdspladser og uddannelsessystem, er nødt til at skubbe endnu mere aktivt til de grænser og begrænsninger, vi mennesker er 100 meter mestre i at sætte op for os selv, og dermed vores mulighed for at leve bedre liv med større trivsel, sundhed og glæde.

Hos easymove vågner vi hver morgen med præcis den agenda, og tror fuldt og fast på, at vi kan forandre verden i en bedre retning, små skridt af gangen.

Af Kristian Uhd Jepsen, 11. marts 2021

Let's get in touch

Interested in knowing more about Easymove?
Book a demo or fill in the contact form, so we can get back to you.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form